Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Svetonedeljski stožer civilne zaštite apelira na starije i uvodi aplikaciju za propusnice

27. ožujka 2020.
Komentari isključeni
590 Pregleda

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje zaprimio je više od tisuću zahtjeva za propusnice, a novi svakodnevno dolaze. Na sve zahtjeve će se odgovoriti, a oni koji imaju opravdan razlog dobit će i propusnice. Građane se podsjeća da će od gradskog Stožera propusnice dobiti „iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“ te ih se moli da ostanu doma i ne traže propusnice ukoliko to baš nije nužno.
Naime, u zadnjih nekoliko dana zaprimljen je velik broj zahtjeva za propusnice od starijih građana, a s obzirom da oni spadaju u rizičnu skupinu na njih se apelira da čuvaju svoje zdravlje i što manje idu među ljude kako bi rizik zaraze sveli na minimum.
Temeljem uputa Nacionalnog stožera, za izdavanje propusnica Stožer civilne zašite Grada Svete Nedelje može tražiti od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje omogućio je građanima jednostavniji način ishođenja propusnice i to putem aplikacije na poveznici https://forma.tel/sn gdje je potrebno popuniti jednostavan obrazac. Po odobrenju propusnica će stići na e-mail adresu navedenu u obrascu.
Ukoliko se propusnica traži iz razloga pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama, građani mogu biti kontaktirani od strane Stožera radi provjere informacija o korisniku o kojem se skrbi stoga molimo da obavezno navedete ispravan kontakt telefon.
E-mail s kojeg će građanima stići propusnica je propusnice@forma.tel, stoga se moli korisnike da, ukoliko se čini da odgovor odnosno propusnica nije stigla, pogledaju za svaki slučaj i u neželjenu e-mail poštu odnosno spam ili junk folder.
Podsjećamo, Stožer civilne zaštite izdaje propusnicu isključivo sugrađanima koji imaju prebivalište na području Svete Nedelje. Kretanje unutar područja grada Svete Nedelje dozvoljeno je svim sugrađanima bez propusnice.

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje zaprimio je dodatnu uputu Nacionalnog stožera vezano uz neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19. Prema toj uputi se ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Zaprimljen je i raspored dežurnih timova dentalne medicine koju su organizirani unutar Doma zdravlja Samobor. Dežurni timovi raditi će na adresi Gajeva 37, ordinacija dr. Novak-Rebić, a mogu se vidjeti na https://grad-svetanedelja.hr/raspored-dezurnih-timova-dent…/.
Dogovoreno je i ujednačavanje izvještavanja javnosti o broju oboljelih s Nacionalnim stožerom.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.