Od koronavirusa oboljelo još 36 ljudi

25. ožujka 2020.
Komentari isključeni
570 Pregleda

Od jučer u 16 sati, pa jutros do 9 imamo 36 novih bolesnika od koronavirusa u Hrvatskoj, što čini ukupno 418 bolesnika – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na jutrošnjoj redovitoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite. -Obavljeno je 3392 testiranja, a na respiratoru je deset bolesnika, od kojih sedam u Zagrebu, dva u Osijeku i jedan u Rijeci. Prosječna dob ljudi na respiratoru je 61 godina, a većina njih su kronični bolesnici – rekao je još Beroš.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je da je zabilježeno više od 2000 kontakata, 20 000 osoba je u samoizolaciji te 150 osoba u karanteni, od kojih su 102 hrvatski državljani. -Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih, prosječna dob im je 49 godina, 57 posto su muškarci, a 43 posto žene. -U ovom trenutku imamo i 15 zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni – jedan liječnik obiteljske medicine, pet specijalizanata iz bolnica, sedam medicinskih sestara i jedan medicinski biokemičar koji radi u laboratoriju – dodao je Capak. Još je napomenuo da je Imunološki zavod proizveo 2500 briseva, a tijekom današnjeg dana proizvest će ih još 5000. Što se, pak, tiče manjka zaštitne opreme, na tome se intenzivno radi – zaključio je Krunoslav Capak.

Načelnik Stožera Civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je obustavu zračnog prometa u Hrvatskoj jer je – kako je rekao – na međunarodnim letovima gotovo stao, a na domaćim je minimiziran, ali će zračne luke, osim dubrovačke, ostati otvorene za slučaj slijetanja letova koji su nužni.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.