Novi snježni dan

25. ožujka 2020.
Komentari isključeni
243 Pregleda

Tijekom protekle noći snijeg je ponovno počeo padati, ali dosta slabim intenzitetom. Na području grada Samobora Komunalac je aktivirao 11 ekipa zimske službe koje su tijekom noći uglavnom posipavale prometnice da ne bi došlo do smrzavanja, a samo u brdskim predjelima grada, u Samoborskom gorju od Braslovja i dalje te na Žumberku, a prema potrebi bilo je i raličenja jer se snijeg primao na kolnik. Tamo ga je između 5 i 10 centimetara.

Na terenu su ekipe zimske službe te su sve ceste prohodne za vozila sa zimskom opremom. Aktivirana je i tzv. mala zimska služba, a u tijeku je čišćenje i posipavanje mostova.

Vremenska prognoza ukazuje na to da će snijeg istim intenzitetom nastaviti padati i tijekom cijelog današnjeg dana, pa i dijela sljedeće noći, ali to ne bi smjelo samoborskoj zimskoj službi stvoriti neke veće probleme – rekao nam je njezin rukovoditelj Miljenko Beljak.

Mole se vozači da brzinu prilagode uvjetima na cestama te da se ne uključuju u promet bez odgovarajuće zimske opreme.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.