Građani se mole da propusnice traže ako su im nužne

24. ožujka 2020.
Komentari isključeni
782 Pregleda

Glavna poruka Nacionalnog stožera i dalje je da se svi građani trebaju držati propisanih mjera, jer to je jedini način da se spriječi širenje virusa.

Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo uz propusnicu. Stožer Civilne zaštite grada Samobora izdaje propusnice samo onim građanima kojima su potrebne iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijima, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Zahtjev za propusnicu podnosi se e-mailom na adresu: stozercz@samobor.hr”. Odobrene propusnice će biti ovjerene potpisom nadležne osobe i pečatom, te skenirane vraćene na mail adresu tražitelja. Uz zahtjev, treba poslati presliku osobne iskaznice, kao i presliku osobne iskaznice osobe kojoj treba skrb i pomoć. “Bez obzira na veliki broj mailova odgovorit ćemo na svaki” – kaže načelnik Gradskog stožera civilne zaštite i zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec, ali moli građane da propusnice traže samo ako su im nužne, a kako bi se smanjio broj pristiglih mailova. Ističe i kako propusnice za putovanja s posla na posao iz jednog grada u drugi izdaju poslodavci. Migracija je moguća i u slučaju da trebate medicinsku pomoć, a propusnice izdaju liječnici obiteljske medicine.

Građani se s upitima Gradskom stožeru civilne zaštite mogu javiti na broj mobitela 091 38 38 701 ili na e-mail adresu stozercz@samobor.hr.

Još jednom ponavljamo da su migracije iz samoborskih okolnih naselja u sam grad Samobor dozvoljene. Ne može se putovati iz grada u grad, a policija na više lokacija nadzire imaju li oni koji putuju valjane propusnice.

S obzirom da je ukinut javni gradski prijevoz u Samoboru mnoge zanima hoće li biti organiziran kakav prijevoz za zdravstvene djelatnike, kakao bi mogli na posao, jer nemaju mogućnost putovanja osobnim automobilom. “Obaveza je poslodavca da organizira prijevoz za radnike koji ovise o javnom prijevozu, no Grad će pokušati u dogovoru s autobusnim prijevoznicima naći, ako je moguće, neko rješenje za takve djelatnike” – rekao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Gradskog stožera, Željko Stanec.

RAZGOVOR SA ŽELJKOM STANECOM POSLUŠAJTE NA LINKU RAZGOVOR SA ŽELJKOM STANECOM

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.