Pomoć i potpore za sportske kolektive

23. ožujka 2020.
Komentari isključeni
543 Pregleda

Samoborski športski savez obavijestio nas je kako su s današnjim danom Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje na mrežnoj stranici https://mjera-orm.hzz.hr/ocuvanje-radnih-mjesta/ objavili javni poziv za Potporu za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom.

Na navedenoj stranici mogu se pronaći svi uvjeti javnog poziva kao i kriteriji kojima svaki poslodavac mora udovoljavati, a posebna pozornost skreće se na točke prihvatljivih prijavitelja koje glase:
-poslodavci koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i drugi poslodavci koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti.

I svi sportski kolektivi na području Samobora pozvani su da obrate pozornost na ovaj javni poziv kako bi im se pomoglo u ovim teškim trenucima.

Na donjem linku nalazi se prezentacija vezana na mjere potpore za očuvanje radnih mjesta COVID 19 pa se tu može vidjeti i čuti kompletne upute postupka prijave zahtjeva do potpisivanja ugovora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.