Odluka o zabrani međugradskih migracija

23. ožujka 2020.
Komentari isključeni
544 Pregleda

Nacionalni stožer donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj, kako bi se spriječilo širenje zaraze korona virusom. To se ne odnosi na promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijima ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja korona virusa.

Prilikom izlaska i ulaska s područja mjesta prebivališta i stalnog boravka moraju se poštivati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim prostorima i posjedovati valjanju propusnicu. Propusnice ovjeravaju i potpisuju, ovisno o razlogu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine ili nadležni Stožeri civilne zaštite.

Provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove odluke dužni su osigurati Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije.

Odluka o zabrani međugradskih migracija

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.