Detalj s jučerašnje sjednice Stožera CZ grada Samobora

Samoborski Stožer CZ apelira na striktno pridržavanje odluka i mjera

22. ožujka 2020.
Komentari isključeni
3.624 Pregleda

Jučer kasno poslijepodne u samoborskoj vijećnici održana je 11. izvanredna, ograničena sjednica Stožera civilne zaštite grada Samobora. Na njenom početku načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika grada Samobora Željko Stanec zahvalio je svim članovima stožera na brzim i efikasnim reakcijama, kao i svim građanima koji se striktno pridržavaju najnovijih mjera i odluka za spriječavanje širenja zaraze.

Sukladno najnovijoj Odluci o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima Stožer je aktivirao dobrovoljna vatrogasna društva i HGSS koji su se sada pridružili PP Samobor u nadzoru provođenja te odluke.

Dobrovoljna vatrogasna društva nadziru mjesne odbore, HGSS će kontrolirati okupljanja oko planinarskih domova, te o eventualnim prekršajima obavijestiti policiju. Policija je već od petka krenula s pojačanom kontrolom na području Samobora.

Sve sastavnice samoborskog Stožera postupaju isključivo prema uputama središnjeg Stožera CZ RH.

Načelnik stožera Željko Stanec ponovo je uputio apel svim građanima da se apsolutno i bezuvjetno pridržavaju svih uputa, odluka i odredbi Stožera, kako bi na taj način sačuvali sebe i druge.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.