Dva snažna potresa tresla i Samobor

22. ožujka 2020.
Komentari isključeni
5.394 Pregleda

Prema pisanju stranice EMSC jak potres magnitude 5,3 stupnja po Richteru pogodio je u 6 sati i 24 minute Zagreb i okolicu, a osjetio se i u okolnim državama. Epicentar mu je bio u blizini Kašine. U Samoboru se osjetio i kao jaka tutnjava, a u 7 sati i 1 minutu ponovno se u Samoboru osjetio potres magnitude 5,1 stupanj po Richteru, koji je prodrmao zgrade. U središtu Zagreba je kod prvog potresa bilo i poprilično materijalne štete, otpadali su dijelovi fasada sa zgrada i posebno s krovova, a u kućama i stanovima rušile su se stvari. Puno je Zagrepčana izašlo na ulice. U Samoboru, prema sadašnjim informacijama ima samo manjih šteta. Naknadno se osjetio i potres magnitude 3,7 stupnjeva po Richteru.

Iz Energometana Samobor obavještavaju građane da ako nakon jutrošnjih potresa osjete miris plina u svojim domaćinstvima, nazovu dežurni broj za intervencije 0800 33 66 30!

Načelnik samoborskog stožera Civilne zaštite Željko Stanec potvrdio nam je da zasad na našem području nisu uočene veće štete na kućama i zgradama. Obilazak terena je u tijeku. Pozvao je građane da ne napuštaju svoje domove u slučaju eventualnih laganijih podrhtavanja tla koja mogu uslijediti te je apelirao na daljnje pridržavanje uputa stožera vezanih za suzbijanje širenja koronavirusa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.