Ljekarne ulažu napore kako bi osigurale dostatne količine zaštitnih sredstava

20. ožujka 2020.
Komentari isključeni
586 Pregleda

I ljekarne su prilagodile svoj rad izvanrednim okolnostima te čine sve kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom. Tako su u Ljekarnama Zagrebačke županije pultovi odvojeni pleksiglasom, a vodi se briga da u prostor ljekarni osobe ulaze postupno. Ljekarne ulažu velike napore kako bi osigurale dostatne količine dezinficijensa.

“Rukavica još imamo i možda će biti potrebno ograničiti njihovu prodaju na odgovarajući broj po građaninu, što se tiče dezinficijensa proizvodimo ih svakodnevno u našem laboratoriju, osiguravamo manju količinu i prodaju smo ograničili na jedan dezinficijens po osobi, svakodnevno dobivamo maske, ali manju količinu perivih pamučnih maski i isporučujemo po jednu masku, kako bi ih dobio što veći broj građana. Sve ćemo svakodnevno dobivati i nadalje, ali u manjim količinama, nastojimo što većem broju građanima Zagrebačke županije osigurat ravnomjerno određenu količinu svih zaštitnih sredstava te apeliramo na građane da ne izlaze ako ne moraju te da ako dolaze u ljekarne da se pridržavaju naputaka i propisanog razmaka te da održavaju adekvatnu higijenu ruku” – rekla nam je magistra farmacije i glasnogovornica Ljekarni Zagrebačke županije, Ana Galić Skoko .

“Pamučne perive višekratne maske, kao i jednokratne maske nemaju filtere pa svi koji ih koriste i dalje se trebaju držati uputa da drže razmak od dva metra u zatvorenim prostorima i metar na otvorenome” – rekla je magistra Ana Galić Skoko.

“Veća je i potražnja za lijekovima koji se kupuju bez recepata pa je u Ljekarnama Zagrebačke županije prodaja analgoantipiretika ograničena na dvije kutije a kako bi bilo dovoljno lijekova za sve građane. Lijekova ima dovoljno za sve ako ćemo ih racionalno primjenjivati” – kazala je magistra farmacije Ana Galić Skoko te još jednom apelirala na građane da ne izlaze ako ne moraju te da kroničnim bolesnicima po mogućnosti po lijekove dođu mlađe osobe.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.