Nove mjere za pomoć građanima i gospodarstvu Samobora

18. ožujka 2020.
Komentari isključeni
4.852 Pregleda

Danas je gradonačelnik grada Samobora Krešo Beljak donio niz odluka u svrhu pomoći gospodarstvu i građanima grada Samobora kako bi lakše prevladali poteškoće izazvane aktualnom epidemiološkom situacijom.

Donesene su sljedeće odluke:

  • U razdoblju od 16. ožujka 2020. godine pa do prestanka mjera Vlade Republike Hrvatske roditelji koji neće koristiti usluge gradskih dječjih vrtića oslobađaju se plaćanja usluga sukladno broju dana izostanaka djeteta iz vrtića.
  • U razdoblju od 16. ožujka 2020. godine pa do prestanka mjera Vlade Republike Hrvatske roditelji se oslobađaju plaćanja usluga školske prehrane i produženog boravka za sve učenika koji su korisnici navedenih usluga sukladno broju dana izostanaka učenika iz škole.
  • Dječji vrtići kojima su osnivači privatne pravne i fizičke osobe, vjerske zajednice te obrtne djelatnosti dadilja koji su privremeno obustavili rad ostvaruju pravo na puni iznos dosadašnjeg sufinanciranja programa (1.000,00 kn za cjelodnevni programa, 500,00 kn za poludnevni program po djetetu) uz uvjet da zarže isti broj zaposlenih koji su imali i prije nastupanja mjera obustave rada.
  • Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u cijelosti za vrijeme trajanja obustave rada.
  • Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a u zakupu su javnih površina na području grada Samobora oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine u cijelosti za vrijeme trajanja obustave rada.

Također, paketu mjera u svrhu pomoći gospodarstvu i građanima grada Samobora pridružila se i Uprava t.d. Komunalac d.o.o., slijedećim odlukama:

– Obustavlja se, danom donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, naplata odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a neće biti u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

  • Obustavlja se, danom donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, naplata zakupa poslovnih prostora u zakupu t.d. Komunalac d.o.o. za sve pravne i fizičke osobe koje neće biti u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

Sve ove odluke i druge mjere koje se poduzimaju detaljnije će objasniti zamjenik gradonačelnika, i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Željko Stanec prilikom sutrašnjeg gostovanja u našoj radijskoj Tribini gradonačelnika od 10 sati i 5 minuta.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.