Sve privremene mjere u vezi s epidemiološkom situacijom u Samoboru

16. ožujka 2020.
Komentari isključeni
1.545 Pregleda

U skladu s epidemiološkom situacijom iz samoborske gradske uprvave poslali su nam priopćenje u kojemu se navodi kakvo je trenutno stanje u vezi s privremenim mjerama temeljem kojih su zatvorene gradske ustanove, institucije, trgovačka društva i drugi pravni subjekti.

Privremeno su zatvoreni i prestali su s radom dječji vrtići Grigor Vitez i Izvor i to u svim objektima u razdoblju od 16. do 31. ožujka. Međutim, u prijelaznom razdoblju od 16. do 20. ožujka osigurat će se prihvat djece u Dječjem vrtiću Grigor Vitez u središnjem objektu u Perkovčevoj ulici i u Dječjem vrtiću Izvor u središnjem objektu u Ulici Gustava Krkleca, isključivo za djecu zaposlenih roditelja koji nisu u mogućnosti djecu zbrinuti na drugi način i pod uvjetom da djeca nemaju kontakt s osobama koje dolaze iz inozemstva. Zaposleni trebaju biti na svojim radnim mjestima u opsegu i terminu kako to odredi ravnateljica koja je odgovorna za dobro funkcioniranje vrtića i u ovim izmijenjenim okolnostima.

Vlada RH donijela je odluku da nastave nema u svim školama (Odluka Vlade: https://vlada.gov.hr/…/212-telefonska-sjednica-vlade-…/28985). Zaposleni trebaju biti na svojim radnim mjestima u opsegu i terminu kako to odredi ravnatelj koji je odgovoran za dobro funkcioniranje škole i u ovim izmijenjenim okolnostima.

Gradska knjižnica Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor i Samoborski muzej privremeno su zatvoreni i prestali su s radom za posjetitelje i to u svim objektima u razdoblju od 16. do 31. ožujka. Zaposleni trebaju biti na svojim radnim mjestima u opsegu i terminu kako to odredi ravnateljica koja je odgovorana za funkcioniranje ustanove i u ovim izmijenjenim okolnostima.

Obustavljena su sva sportska i druga javna događanja kao i treninzi sportaša koji su se planirali održati do 31.ožujka na gradskim sportskim objektima.

Svi djelatnici zaposleni u ustanovama i pravnim osobama kojima je osnivač Grad Samobor dužni su obavijestiti nadređene o postojanju osobnog kontakta s rizičnim osobama, a to su osobe koje borave ili dolaze iz ugroženih područja EU ili se već nalaze u izolaciji, nakon čega će se odrediti način dolaska na posao ili obvezne odsutnosti.

Grad Samobor utvrdio je kako će se rok za isplatu uskrsnica koji je počeo danas, 16. ožujka, produžiti do 2. svibnja. Isplata se obavlja u poslovnicama FINE.

Zbog novonastale situacije s koronavirusom COVID-19 od danas, ponedjeljka, 16. ožujka, na snazi je privremeni vozni red koji će se primjenjivati sve do prestanka izvanrednih okolnosti. Privremeni vozni red objavljen je na web stranicama Samoborčeka i Autoturista.

Ako ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije, a u skladu s preporukama nadležnih službi, razmotrit će se nastavak privremenih mjera te će se donijeti nova odluka, o čemu će javnost biti pravovremeno izviještena putem web stranica Grada Samobora i našeg radijskog web portala.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.