Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Sveta Nedelja

16. ožujka 2020.
Komentari isključeni
6.786 Pregleda

Iz Stožera civilne zaštite Grada Sveta Nedelja stiglo nam je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje je danas tijekom prijepodneva zaprimio izvješća svih operativnih snaga na području grada, kao i izvješća sportske, kulturne i vjerskih zajednica, te vrtića i škola na području Grada Svete Nedelje. Svuda se provode specifične mjere zaštite od širenja korona virusa, te su sva postupanja u skladu s mjerama i preporukama Nacionalnog stožera i HZJZ.
Nacionalni stožer civilne zaštite je službeni izvor informacija te je isključivo Nacionalni stožer taj koji raspolaže i objavljuje potpune i ispravne informacije o zaraženim osobama, a epidemiološke službe rade svoj posao u smislu evidencije i postupanja s osobama koje su bile u mogućem kontaktu. Podsjećamo, gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Dario Zurovec je 13.03.2020. godine donio Odluku o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića Slavuj. Preporuka je upućena i svim ostalim ustanovama predškolskog odgoja kojima nije osnivač Grad Sveta Nedelja, kao i svim obrtima za čuvanje djece na području Svete Nedelje, da privremeno obustave rad u razdoblju od 16.03. do 27.03.2020. godine. Od ponedjeljka 16.03.2020. godine na snazi je mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a koja se odnosi na dvotjednu odgodu nastave u svim školama. Do daljnjeg su ograničena sportska i kulturna događanja, odnosno sva događanja koja podrazumijevaju okupljanje većeg broj ljudi. Temeljem Zaključka načelnika stožera Civilne zaštite Zagrebačke županije od 14.03.2020., upozoravamo da se ugostiteljski, kulturni i zabavni objekti najstrože pridržavaju svih propisanih standarda i obveza koje proizlaze iz preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i HZJZ. Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje zahvaljuje građanima na odgovornosti i osobnoj disciplini u provođenju svih mjera. Apeliramo i pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje ili su od strane epidemiologa stavljene pod zdravstveni nadzor da ozbiljno shvate i poštuju propisane mjere prevencije” – piše u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Sveta Nedelja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.