Obavijest o radu sa strankama Stalne službe suda u Samoboru

16. ožujka 2020.
Komentari isključeni
339 Pregleda

Odlukom predsjednice Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalna služba u Samoboru ne prima stranke od danas, ponedjeljka 16. ožujka pa nadalje dok se ne ostvare uvjeti za rad suda bez opasnosti od oboljenja zaposlenika i stranaka, osim u iznimnim slučajevima.

Stranke se upućuju da će se svi kontakti sa Stalnom službom u Samoboru odvijati isključivo putem e-maila Stalne službe u Samoboru – ured.voditelja@ossa.pravosudje.hr i putem telefona 33 35 050.

Uvjerenja o nevođenju kaznenog postupka (uvjerenja o nekažnjavanju) i nevođenju prekršajnog postupka izdavat će se samo u sjedištu suda u Zagrebu, Turinina 3, a također samo će se u sjedištu suda moći podnositi zahtjevi za ovjeru isprava namijenjenih u inozemstvu.

Suci će procjenjivati u svakom pojedinom predmetu potrebu žurnog i neodgodivog postupanja i samostalno odlučivati o održavanju rasprava ili njihovoj odgodi. Stranke (punomoćnici, svjedoci, tumači, vještaci i drugi) u tom će se slučaju primati uz predočenje poziva i odluku suca u predmetu o održavanju rasprave.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.