Aktivnosti i preporuke Gradskog društva Crvenog križa Samobor

16. ožujka 2020.
Komentari isključeni
3.553 Pregleda

S obzirom na ograničenja ulazaka u našu državu proteklih dana i povećanje kontrole na Graničnom prijelazu Bregana, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor u suradnji s Društvom Crvenog križa Zagrebačke županije i Stožerom Civilne zaštite Zagrebačke županije, na tom je graničnom prijelazu, s volonterima oba društva, u samo jednom danu, 13. ožujka, podijelilo oko 800 litara vode.

Sukladno preporukama Stožera Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, posredstvom samoborskog Crvanog križa donosimo još jedanput i upute o pravilnom pranju ruku kao i upute za smanjenje rizika od koronavirusa i drugih zaraznih bolesti.

A evo i jedne malo vedrije vijesti vezane uz zdravstvo. Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika priredilo je 13. ožujka akciju darivanja krvi u Sportskom centru Sveta Nedelja. Do trenutka prekida akcije uslijed nestanka električne energije, srećom samo pola sata prije planiranog završetka, prikupljene su 53 doze krvi, od iznimne važnosti za liječnje oboljelih kojima je nužna transfuzija krvi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.