Pacijenti se mole da ne dolaze liječnicima već da ih kontaktiraju telefonski

13. ožujka 2020.
Komentari isključeni
1.291 Pregleda

Iz Doma zdravlja Zagrebačke županije u Samoboru mole pacijente da do daljnjega ne dolaze u Dom zdravlja Zagrebačke županije u Samobor, osim ako nije hitno. “Narudžbe pacijenata se više ne primaju, a sve one koji su naručeni na preglede liječnici će kontaktirati, a to se odnosi na obiteljsku medicinu, na stomatologe, fizijatra, fizikalnu medicinu, patronažnu službu i kućnu njegu” – rekao nam je voditelj Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Samoboru, dr. Slaven Šimurina.

Pacijenti koji sumnjaju da imaju COVID -19 tj. ako su bili u kontaktu sa zaraženim ili su bili u rizičnim zemljama trebaju obavezno nazvati svog liječnika, epidemiologa ili broj 112 te nikako ne dolaziti u Dom zdravlja – kaže dr. Šimurina.

“Dom zdravlja i dalje normalo radi, ali želimo smanjiti broj ljudi u čekaonicama, pa je preporuka svima koji trebaju liječnika da ih prvo kontaktiraju telefonski, jer telefonske linije liječnika su otvorene čitav dan” – kaže dr. Šimurina.

I iz Grada Sveta Nedelja apeliraju na pacijente koji boluju od akutnog respiratornog infekta, popraćenog kašljem, porastom tjelesne temperature, curenjem iz nosa ili grloboljom NE DOLAZE OSOBNO u Zdravstvene stanice na području Svete Nedelje, već da doktore opće prakse prvobitno kontaktiraju telefonom, a dolazak u Zdravstvenu stanicu dogovore s doktorom.

Kontakti svih doktora unutar Zdravstvenih stanica na području Svete Nedelje nalaze se na službenim stranicama Grada Svete Nedelje: https://grad-svetanedelja.hr/us…/zdravstvo-i-socijalna-skrb/ . Dežurni broj Zdravstvene stanice u Svetoj Nedelji je 01/3324-667, za dane 13. i 14.03.2020.
Mole se i kronični bolesnici (povišeni krvni tlak, šećerna bolest i sl.) da se prvo telefonom obrate svojim doktorima opće prakse te slijede njihove daljnje upute. Sve telefonske linije unutar Zdravstvenih stanica su otvorene.

Županijski stožer apelira na stanovnike Zagrebačke županije da u slučaju sumnje na korna virus ne dolaze osobno u domove zdravlja i hitne medicine već da prema ranije objavljenim uputama kontaktiraju svog liječnika ili dežurnog epidemiologa koji će u slučaju potrebe osigurati prijevoz pacijenata. Dežurni broj pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije je 099/4827486. Zasad vrijede sve prijašnje preporuke i upute o dolasku u ambulante ili zdravstvene stanice.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.