Detalj s današnje sjednice Stožera CZ grada Samobora

Održana nova sjednica Stožera Civilne zaštite grada Samobora

12. ožujka 2020.
Komentari isključeni
1.162 Pregleda

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Samobora, održanoj u podne u Gradskoj vijećnici, osim članova Stožera nazočili su i predstavnici Grada Samobora i svih gradskih ustanova.

Voditelj Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije Samobor dr. Slaven Šimurina kazao je kako na području grada Samobora nema zaraženih virusom COVID-19, a osigurani su prostori za izolaciju potencijalno rizičnih pacijenata, kako u Samoboru takoi u ispostavama Doma zdravlja u Rudama, Bregani i Galgovu. Naglasio potrebu da građani održavaju visoku razinu higijene, poštuju propisane smjernice, a liječnike prije svega kontaktiraju telefonskim putem.

Stožer je jednoglasno donio odluku da se DO DALJNJEGA UKIDAJU SVA JAVNA OKUPLJANJA na području grada Samobora.

Gradska knjižnica Samobor, POU Samobor i Samoborski muzej nastavit će svakodnevni rad, no do daljnjega se neće održavati posebni programi. Preporuka je Stožera da sportske udruge i klubovi koji djeluju na području grada Samobora do daljnjeg izbjegavaju trenažni dio procesa.

Trgovačko društvo Komunalac Samobor isključivo subotama ukida rad Tržnice Samobor, Tržnice Bregana i Sajmišta, dok će radnim danima i nedjeljom raditi kao i dosad. Također je na snazi preporuka da se posljednji ispraćaji pokojnika na grobljima na području Samobora obavljaju isključivo u krugu uže obitelji. Mjere ostaju na snazi do daljnjega.

Policijska postaja Samobor, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, Vatrogasna zajednica i Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Samobor u pripravnosti su i postupaju sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer moli sve građane da se nastave ponašati društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, da se suzdrže od nepotrebnih putovanja i pojačano održavaju osobnu higijenu.

Grad Samobor će sukladno uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite Grada Samobora i dalje pravovremeno na službenoj internetskoj stranici građanima prenositi informacije i nove upute. Također se preporučuje i redovno praćenje službenih objava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.