Stožer preporučuje da se otkažu sve manifestacije u Samoboru

11. ožujka 2020.
Komentari isključeni
808 Pregleda

Iako u gradu Samoboru dosad nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze COVID-19, Stožer civilne zaštite Grada Samobora u svakodnevnoj je komunikaciji sa Stožerom civilne zaštite Zagrebačke županije i prati sve preporuke Stožera civilne zaštite RH.

“Kako bismo bili sigurni da činimo sve da spriječimo širenje mogućnosti zaraze i održimo razinu sigurnosti, Stožer civilne zaštite Grada Samobora, u skladu s uputama Stožera civilne zaštite RH, preporučuje da se otkažu SVE manifestacije koje su planirane na području grada Samobora do 15. travnja” – izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Grada Samobora.

Ako se organizatori ipak odluče na održavanja manifestacija trebaju se pridržavati izdanih uputa; organizatori okupljanja koja će se eventualno održati dužni su upozoriti sudionike da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu da ne dolaze na manifestacije, a također su dužni su osigurati najviše higijenske standarde, kao i punktove s dezinfekcijskim sredstvima te ishoditi suglasnost od županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog zavoda za javno zdravstvo za održavanje.

Također se preporučuje da svi građani odgode putovanje ako ista nisu nužna. Nadalje, svi oni koji su u posljednjih 14 dana putovali u Kinu, Hong-Kong, Japan, Južnu Koreju, Singapur, Iran ili Italiju, mole se da se, ukoliko već nisu, odmah telefonski jave dežurnom epidemiologu.

Građani su pozvani i da redovito pratite upute i nove obavijesti na: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.