Volim hrvatski u Gradskoj knjižnici

10. ožujka 2020.
Komentari isključeni
387 Pregleda

U povodu Dana hrvatskog jezika, koji se obilježavaju od 11. do 17. ožujka, u Gradskoj knjižnici Samobor, održat će se tjedan “Volim hrvatski”. Posvećen je hrvatskom jeziku te pogreškama i nedoumicama u svakodnevnoj komunikaciji.

Manifestacija počinje sutrašnjim predavanjem pod nazivom “Muško i žensko u hrvatskom jeziku”, a o tome će od 11 sati i 30 minuta govoriti Lana Hudeček i Milica Mihaljević iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Dan kasnije, u četvrtak od 19 sati, predavanje “O velikom i malom slovu” održat će Goranka Blagus Bartolec i Ivana Matas Ivanković iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

U petak u podne u Knjižnici je na rasporedu radionica o slaganju riječi u rečenicu. Namijenjena je djeci, a vodit će je profesorica hrvatskog jezika Vesna Ratković. U knjižnici se može razgledati i izložba “Volim hrvatski” “iz pera” Nike Baruna, koja također govori o nedoumicama u komunikaciji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.