Predstavljena knjiga Kud si krenula?

6. ožujka 2020.
Komentari isključeni
582 Pregleda

Nastja Kulović 6. ožujka 2020. u Gradskoj knjižnici Samobor predstavila je svoju knjigu Kud si krenula?
Priča je to o jednoj obitelji u kojoj je bolest – multipla skleroza – preuzela “vlast“.
Glavne junakinje su dvije sestre u obitelji Kulović Nastja i Ada. Kod Ade se već u djetinjstvu pojavljuju prvi znaci bolesti i uskoro je dijagnoza bila potvrđena. Obitelj se drži zajedno i najviše su koncentrirani na Adu. Nastja tako postaje stakleno dijete, ono koje je zdravo i koje nitko ništa ne pita i skoro ne primjećuje. 

Autorica naglašava kako knjiga nikako nije priručnik za oboljele od te bolesti već je to priča o onome o čemu se rijetko govori – o transformaciji koju jedna/svaka obitelj doživi kroz bolest. Knjiga otvara mnogo tema: život s bolesti, staklenu djecu, raspad obitelji, odabir vlastitog puta, preuzimanje odgovornosti za život, otkrivanje i življenje vlastite svrhe.

„Ovo je knjiga o različitim putovima kojima možemo ići do krajnjeg odredišta. Zato sam se pitala isto ono što me pitala i Multipla Skleroza: kud sam krenula umjesto kamo sam krenula. Greška u naslovu je namjerna. Ovo je moje priznanje svemu onome što je prethodilo da bih mogla jednostavno reći: Ja sam Nastja Kulović, spisateljica.”

S autoricom je o knjizi razgovarala naša sugrađanka Andrea Cvjetković blogerica i urednica bloga Sovin kutak. Na knjizi je radila još jedna naša sugrađanka, naime, ilustratorica knjige je Petra Zlonoga.

Draženka Robotić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.