Potvrde o uspješnom osposobljavanju za polaznike projekta Zajedno možemo naprijed

5. ožujka 2020.
Komentari isključeni
518 Pregleda

Polaznici programa osposobljavanja za zanimanja vrtlar i njegovatelj u okviru projekta Zajedno možemo naprijed, preuzeli su danas na maloj svečanosti u gradskoj vijećnici, svoje potvrde o uspješno završenom tečaju.
Riječ je o projektu koji se u Samoboru provodi od 2018. godine, težak je milijun i 190 tisuća kuna i financiran u okviru Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je na obrazovanje, osposobljavanje i podizanje razine zapošljivosti nezaposlenih korisnika minimalne zajamčene naknade.
Partneri u projektu su Grad Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, Centar za socijalnu skrb Samobor i Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor, uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave Samobor pa su i njihovi predstavnici danas u vijećnici iskoristili priliku čestitati polaznicama programa osposobljavanja i poželjeti im svako dobro na tržištu rada na koje sada ulaze s kompetitivnom prednošću.
Uvodno je okupljene pozdravio pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat zahvalivši polaznicima, ali i suradnicima te partnerima u projektu. Tanja Kolić, koja je surađivala s korisnicima programa u ime samoborske ispostave Centra za socijalnu skrb, imala je samo riječi hvale za polaznike programa osposobljavanja dok je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda, uz čestitke polaznicima programa, iskoristila priliku i za podsjetiti na važnost cjeloživotnog obrazovanja i ulazanja u vlastiti razvoj.

Ivan Duvnjak iz Udruge Pozitiva Samobor današnju je svečanost iskoristio i kako bi polaznicima programa najavio kako njihovom druženju nije kraj jer je za njih pripremljen niz radionica kako bi bili spremniji za razgovore za posao, a voditeljica samoborske ispostave Zavoda za zapošljavanje Jadranka Ferenžir okupljanje u vijećnici je iskoristila kako bi polaznicima programa osposobljavanja naglasila kako su od danas puno kompetitivniji na tržištu rada i da će budući poslodavci znati iz njihovog truda i rada na samima sebi da se radi o vrijednim radnicima.
Osim što su svi polaznici programa osposobljavanja pozvani na daljnje edukacije koje su za njih osmišljene kako bi spremnije dočekali razgovore za posao i nastavili rad na sebi, završno je svima čestitao predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić te su podijeljena uvjerenja o osposobljenosti za zanimanja vrtlar i njegovatelj.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.