Članovi Dječjeg foruma upoznali se s volontiranjem

5. ožujka 2020.
Komentari isključeni
350 Pregleda

U srijedu 4. ožujka, Dječji forum grada Samobora organizirao je u suradnji sa samoborskim volonterskim centrom “Kad bi svi…” radionicu o volontiranju u popularnom centru za mlade Bunker. Članovi Dječjeg foruma, inače učenici svih pet samoborskih osnovnih škola naučili su kako poboljšati svakodnevni život, a pritom razvijati svoje vještine i usvajati nova znanja.

Nina Savić Cipek i Vesna Jelinčić iz volonterskog centra “Kad bi svi…” predstavile su mogućnosti pomaganja sugrađanima kroz volonterski rad. Aktivnosti forumaša u radionicama naziva “Moje želje, moji ciljevi” te “Ideje za volontiranje” izazvale su izniman interes i pobudile želju za volontiranjem. Ono što je najvažnije, svi su kući otišli sa vjerom da svojim djelima mogu mijenjati svijet nabolje i utjecati na probleme oko sebe. Naučili su kako svojim primjerom potaknuti ostale na uključivanje i stvaranje aktivne i humane lokalne zajednice. Zadaća Dječjeg foruma je stvoriti mlade aktivne građane koji participiraju u društvu i zajednici kojoj pripadaju. Opet su pokazali da možemo računati na njih.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.