Medalje, iskustvo i simpatije

3. ožujka 2020.
Komentari isključeni
534 Pregleda

U organizaciji Karate kluba Mladost Samobor proteklog vikenda održano je prvo ovogodišnje natjecanje u kyokushin karateu za mlađe uzraste, Krokić kup, koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Nažalost, bolesti koje vladaju uzele su svoj danak tako da je tijekom tjedna, pred samo natjecanje, više od 20 natjecatelja otkazalo nastup, pa su snage odmjerila 92 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske i Slovačke.

Sve je započelo ceremonijom otvorenja i uvodnim govorima, gdje su se okupljenima obratili, u ime Karate kluba Mladost Tihomir Garašić, tehnički direktor natjecanja, koje je potom otvorio predsjednik Mladosti i Odbora za Kyokushin karate pri Hrvatskom karate savezu, Vladimir Belak.

Domaći klub predstavljalo je 15 mladih karateka, koji su odmjerili snagu sa svojim vršnjacima. Posebno veseli činjenica kako su neki od najmlađih po prvi puta nastupili na ovakvom natjecanju i odradili ga maestralno. Osvojili su 12 medalja: 5 zlatnih, 1 srebrnu i 6 brončanih. Zlatom su se okitili Patrik Husta (cicibani – srednja), Šimun Tominić (cicibani – teška), Mia Kecerin (mlađe učenice – laka), Jan Obranić (mlađi kadeti – teška) i Dino Obranić (kadeti – laka). Srebro je osvojila Vita Vrzić (cicibanke), a brončane medalje Lorena Bencalić (cicibanke), Ilaria Visić (mlađe učenice – laka), Nina Komočar (mlađe učenice – srednja), Antonija Bencalić (učenice – laka), Lea Bišćan (kadetkinje) i Matija Kaurić (kadeti – laka).

Konkurencija je bila i više nego jaka, pa su neki mali samuraji stekli prijeko potrebno iskustvo, a najmlađe članice su pokupile najviše simpatija. Stariji članovi kluba, kadeti, ponovo su potvrdili svoju kvalitetu te se poput braće Obranić suvereno vladali svojim kategorijama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.