350.000 kuna udrugama za zaštitu okoliša i prirode

3. ožujka 2020.
Komentari isključeni
432 Pregleda

Zagrebačka županija će u ovoj godini s 350 tisuća kuna poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 27. ožujka, a prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njezinom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5 tisuća kuna, a najveći 40 tisuća kuna.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će projekti koji će provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te promovirati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji nastoje očuvati zaštićena područja te projekti čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprečavanje njihovog ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša, a to su zrak, tlo i vode. Posebno će se vrednovati i projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Jedan prijavitelj može ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to za razdoblje provedbe do 31. prosinca ove godine. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije.

(Foto: arhiva Radio Samobora – HPD Bregana u akciji Zelene čistke)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.