Škola za trenere mažoretkinja u Samoboru

28. veljače 2020.
Komentari isključeni
573 Pregleda

Mažoret savez Hrvatske organizira Školu za trenere mažoretkinja i to na području Samobora. Uz podršku Mažoret kluba Unity S ovog će vikenda čak trideset i dvoje polaznika iz cijele Hrvatske započeti školovanje kako bi dobili licencu za samostalno treniranje mažoret sastava.

Trenerska škola trajat će 6 dana, a sadrži sve najvažnije elemente potrebne za samostalno vođenje timova, od osnova koreografiranja, fizičke pripreme sportaša, psihologije grupa, pripreme mažoretkinja za natjecanja i druge nastupe do praktičnih satova plesa, tehniciranja s pomponima i štapom. Sve teorijske predmete vode fakultetski obrazovani stručnjaci, a praktične dugogodišnji iskusni plesni treneri iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ova škola organizirana je i uz pomoć mjesnih odbora s kojima Unity S ima dugogodišnju suradnju, a to su Mjesni odbori Petkov breg i Pavučnjak te Gradska Četvrt Horvati – Brezovica. Stoga će se na području ovih mjesnih odbora školovanje, a potom i ispiti, i održati. Unity S u trenersku školu šalje čak 6 polaznica radi velikog broja mažoretkinja i uzrasta koji postoje u klubu. Tako će čitav ovaj vikend biti u DVD – u Petkov breg na školovanju, a svoj dolazak najavila je i predsjednica Mažoret savez Hrvatske, Elizabeta Mikelj.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.