Veselo prijepodne uz gostujuće skupine i Srakotrk

22. veljače 2020.
Komentari isključeni
731 Pregleda

Subotnje prijepodne 194. Samoborskog fašnika proteklo je uz pjesmu i ples malih gostujućih mašakra. Na središnjoj pozornici Trga fašničkih velikana radi vlastitog veselja i na zadovoljstvo svih okupljenih, maskirali su se i nastupili Dječji vrtić Tintilinić, Dječji zbor Bajka, Dječji vrtić Smokvica, Dječji zbor Zagrebački anđeli, Plesni klub Point, Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, Športski plesni klub Samobor, Dječji zbor Kikići i Genijalci!

Živo je bilo i na brojnim drugim lokacijama u Samoboru jer su se žurno obilazili punktovi Srakotrka – tradicionalne fašničke orijentacijske utrke. I ovaj put je za 300 maskiranih mališana ekipa iz Orijentacijskog kluba Japetić pripremilo stazu koju su mališani obilazili uz svoje roditelje prikupljajući pečate kojima su dokazali da su pronašli sva predviđena mjesta. Svi koji su obišli kontrolne punktove po Fašničkoj Republici zaslužili su medalju, a oni najbrži bili su i dodatno nagrađeni na središnjoj pozornici: David Dragan, Fran Drnovšek i Matej Nimac u kategoriji M10, kod Ž10 Klara Mrkonjić, Lidija Vrdoljak i Lota Troskot, M12 Andro Niko Leš, Mihael Radaš i Ivano Gojević te u Ž12 Marta Mikac, Luna Bajrektarević i Ema Jakuš.

I danas su se birale najbolje obiteljske maske, a nova prilika za sudjelovanje je nedjelja ponovno od 13:30 sati, također kod glavne pozornice.

Slobodnu fašničku republiku od 18 sati okupirat će rado viđeni gosti Samoborskog fašnika, a to su gostujuće maskirane skupine koje danas dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Bugarske. Nakon njihovog nastupa kreće izbor najboljih pojedinačnih i grupnih maski, a potom slijedi koncert Opće opasnosti.

Foto: Edin Tuzlak

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.