Svakog gosta ni cijeli Fašnik dosta!

22. veljače 2020.
Komentari isključeni
684 Pregleda

U subotnjem fašničkom poslijepodnevu, 22. veljače, najprije je Studio smijeha sa svojim stand up komičarima Marinom Orsag, Igorom Drljom IGGYjem i Tinom Sedlarom sa središnje pozornice nasmijavao okupljene, a u nastavku programa za smijeh, zabavu, veselje, fašničku kreativnost i lucidnost pobrinulo se 12 gostujućih skupina s 300-tinjak sudionika.

Po prvi put na Samoborski su fašnik pristigle dvije skupine maškara iz bugarskih gradova Pernika i Karlova sa svojim folklornim običajima, od Slovenaca Samoborcima su se ovaj put pridružile maškare iz Kostanjevca na Krki, a od hrvatskih skupina družina 4A iz Pule s kažunčićima, pa Karnevalska udruga Monade iz Supetra na Braču, Fašnička udruga Kobre iz Kutine, Sirene iz Lonjskog polja KUD-a Repušnica, Limena glazba i udruga Mame iz Cavtata, Pelješčani iz Stona, zatim tradicionalni gosti Samoborskog fašnika, Gospari gusari iz Župe Dubrovačke, TNT ekipa iz Baćine kod Ploča te Međimorski samci iz Čakovca.

Na kraju druge fašničke subote za sve maskirane i demaskirane Pero Galić je proglasio Opću opasnost i više superjunacima, a manje bedacima prepunio Trg samoborskih fašničkih velikana!

Udarni fašnički dan bit će, kao i svake godine, druga fašnička nedjelja, 23. veljače. Posebno će veselo i šareno biti na prijepodnevnom dječjem fašniku od 10 sati i 30 minuta za koji se marljivo spremaju brojni učenici s 30 maskiranih skupina iz svih 5 samoborskih osnovnih škola, a svojim alegorijskim kolima i satirično-humorističnim nastupima u nedjelju poslijepodne, od 15.30, vraćaju nam se mjesni odbori, ovaj put Rude i celine te Gradska četvrt Južno naselje.

Ulaz na sva fašnička događanja je besplatan, a jedino što se očekuje od posjetitelja je da se maskiraju i prepuste novoj dozi zabave i veselja na 194. Samoborskom fašniku! I ne zaboravite: Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik!

Foto: Edin Tuzlak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.