Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ?

21. veljače 2020.
Komentari isključeni
680 Pregleda

Samoborski ugostitelji svake godine doprinose zabavi i veselju u Slobodnoj fašničkoj republici. Mnogi su obukli svoje lokale u fašničko ruho i širom otvorenih vrata dočekuju posjetitelje. Najbolje uređenom u fašničkom duhu ugostiteljskom objektu i ove će godine biti dodijeljena prijelazna nagrada “Srakino gnezdo”.

Fašnička komisija u sastavu: predstavnik Grada, Igor Jaić Krasnik, predstavnica Udruženja obrtnika Samobor, Tamara Obradović i predstavnica PRESS službe Fašnika, Anja Franić Modrić obišla je 14 ugostiteljskih objekata koji su rado sudjelovali u izboru za “Srakino gnezdo”.

Ocjenjivalo se kako je uređen lokal, je li osoblje maskirano te što nude gostima tijekom trajanja Fašnika (posebni fašnički jelovnici, fašnička pića, glazbeni i zabavni program). Neki su se ugostitelji više potrudili neki manje, a tko je bio najbolji javno će biti objavljeno zadnjeg dana Fašnika, na pokladni utorak, 25. veljače.

U izboru su sudjelovali sljedeći ugostiteljski objekti: Hotel Lavica, Caffe Havana, Bor bar, Ceker bar, Piterija oklagija, Fast food D&D, Fontana 2cv Pub, Petar Pan fast food, Krčma Gabreku 1929, Caffe H2O bar, Irish pub Scout club, Caffe bar Gradna, Caffe bar Melin i Pivovara Razum.

Navedeni ugostiteljski objekti, uključujući i Samoborsku pivnicu, sudjeluju i u Fašničkoj putovnici tj. Stripovnici – nagradnoj igri za posjetitelje. Od visokobaždarenih maškara se očekuje da do 25. veljače sakupe 13 pečata u svoju Fašničku putovnicu/Stripovnicu, kojima će dokazati da su konzumirali jelo ili piće u spomenutim ugostiteljskim objektima i nakon toga je dostave u Ured Turističke zajednice Samobor na Trgu kralja Tomislava 5. Posljednjeg dana 194. Samoborskog fašnika, u utorak, 25. veljače, na glavnoj pozornici bit će izvučeni sretni dobitnici vrijednih nagrada Fašničke putovnice.

Za vrijeme trajanja Fašnika ugostitelji mogu raditi dulje. Tako petkom i subotom rade rade do 4 sata iza ponoći, a u nedjelju i zadnji dan Fašnika, 25. veljače, do 2 ujutro. Pripremili su zanimljive programe, a više potražite na https://www.samobor.hr/fasnik/programi-samoborskih-ugostitelja-mc6

Kako su ugostiteljski objekti uređeni pogledajte u našoj foto galeriji, a što sve nude najbolje da provjerite sami!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.