Fašnički fanzin za Magazin

21. veljače 2020.
Komentari isključeni
786 Pregleda

Novi vikend u Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor večeras je započeo uz samoborske glazbene Fakine i njihove fašničke fakin(g)arije, a nastavio se s fašničkim likovima, Srakom, Princem, Sucem i Fiškalom. Oni su bili pjesnički raspoloženi u dozivanju fašničkog svijeta na izbor najbolje maske za veliko finale, u utorak, na Fašnik. Ovaj put nisu, kao prvoga petka, kad je bilo Valentinovo, odabrali ljubavnu, a ni revolucionarnu poeziju kao da preuzimaju vlast, već vinske stihove i popevke. A kako je poprilično hladno i vjetrovito, vjerojatno ih je već i sama pomisao na vinčeko zagrijala.

Svi koji su poslušali naš savjet da iskoriste ovaj petak za glazbeni metak, a možda i neki imetak, odlučili su se za put pod noge, u auto natočili benzin i na kraju došli na Fašnik i na Magazin.

Fašničke splenacije u Samoboru nastavljaju se i sutra, u subotu, 22. veljače. Program na Trgu fašničkih velikana počinje u 11 sati dječjim fašnikom tijekom kojeg će se na glavnoj fašničkoj pozornici predstaviti dječji zborovi, djeca iz vrtića i plesne skupine, a poslijepodne će biti u znaku gostujućih skupina koje će se također predstaviti fašničkom puku, a ovaj put dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

Sutra će se održati i Srakotrk – tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju za djecu koja uz pomoć karte pronalaze kontrolne točke po gradu. Starta se u 11 sati iz Parka domovinske zahvalnosti.

Svi koji žele sudjelovati u izboru najboljih maski trebaju i sutra u 19 sati doći kod glavne fašničke pozornice na Trgu fašničkih velikana. Najbolje obiteljske maske birat će se sutra i u nedjelju od 13 sati i 30 minuta.

Bez imalo straha svi ste pozvani sutra, u subotu, od 20 sati, iskušati i kako je biti uz “Opću opasnost”.

Foto: Edin Tuzlak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.