Pola milijuna kuna za gradske uskrsnice

20. veljače 2020.
Komentari isključeni
976 Pregleda

Nakon što je gotovo 1300 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor će ih ove godine obradovati i uskrsnicama u povodu nadolazećeg blagdana. Za isplatu uskrsnica u gradskom proračunu osigurano je pola milijuna kuna. Grad Samobor osigurava isplatu uskrnica i za osobe s invaliditetom i za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

Gradska uprava obavještava umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju do 11. ožujka. Obrazac se predaje na porti gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 5 u Samoboru, a osim na porti može se preuzeti i na gradskoj internetskoj stranici, www.samobor.hr.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti presliku važeće osobne iskaznice, odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2020. godine, presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80 posto na više i presliku rješenja ili potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Isplata uskrsnica bit će u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 16. ožujka do 11. travnja.

Grad Samobor moli sve one koji ostvaruju pravo na gradsku uskrsnicu da se pridržavanju rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona 33 78 132.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.