“Vrijeme za nas”

19. veljače 2020.
Komentari isključeni
853 Pregleda

Samoborska profesorica psihologije Vesna Hude sinoć je u Odjelu za djecu i mlade samoborske knjižnice s roditeljima zainteresirane djece održale prvu radionicu iz ciklusa nazvanog “Vrijeme za nas”. Tema prve radionice bile su “Psihološke potrebe i kako ih zadovoljiti da biste bili sretni i zadovoljni roditelji”.

-Poticaj za pokretanje ovih radionica bila su predavanja Centra inkluzivne potpore IDEM – kaže Vesna Hude – s ciljem da roditelji zajednički promišljaju o svakodnevnim životnim situacijama, ali iz svog kuta, u smislu podrške samima sebi, s manjim fokusom na odgoj djeteta. -Radionice su prilika da roditelji iznesu svoja životna iskustva, kažu kako im je, da čuju što kaže pedagoška i psihološka struka i što misle drugi roditelji, vide da nisu sami i spoznaju da problemi koji njih muče, muče i druge roditelje – ističe Vesna Hude. Ona još dodaje da su to sve zapravo izazovi u kojima roditelji moraju pronaći sami sebe, vidjeti koliko su kompetentni kao roditelji da bi se osjećali bolje i bili uspješniji, a to nije baš jednostavno.

Na početku prve radionice sve okupljene pozdravila je knjižničaerka Blaženka Mavrić Vadlja. Do lipnja će, u mjesečnom ritmu, biti održane još tri radionice, prva sljedeća 24. ožujka s temom “Izazovi roditeljstva i zahtjevna djeca”, zatim 28. travnja na temu “Organizacija vremena i načini na koje se možemo povezati sa svojom djecom” te 26. svibnja kada će biti riječi o “Prevenciji nepoželjnih ponašanja kod djece”. Radionice iz ciklusa “Vrijeme za nas” nastavit će se i na jesen, uz uzimanje u obzir želja i prijedloga

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.