Najnovije

Slikovnica “Maska traži lice” predstavljena u samoborskoj knjižnici

18. veljače 2020.
Komentari isključeni
538 Pregleda

Slikovnica “Maska traži lice” autorice Maje Jerčić i ilustratorice Dore Ajduković predstavljena je jutros i na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor.

Glavni lik u priči je Maska koja traži svoje lice te male čitatelje upoznaje sa Samoborom, njegovom poviješću, kulturnim i turističkim znamenitostima, manifestacijama, poslasticama i drugim zanimljivostima. “Ovom slikovnicom dominira priča o maski koja traži lice, a sa činjenicama o Samoboru djeca se upoznaju na zanimljiv i njima pristupačan način” – rekla je autorica Maja Jerčić te pozvala mališane da uživaju u ovom štivu.

Djeca se tako kroz slikovnicu upoznaju sa Samoborskim fašnikom, slavnom samoborskom slasticom kremšnitom, pričom o samoborskom Romeu i Juliji tj. Stanku Vrazu i Ljubici Cantilly, Samoborskim muzejom, Starim gradom, nekadašnjim vlakom Samoborčekom i s brojnim drugim simbolima Samobora.

Što se ilustracija tiče, one su djelo Dore Ajduković, a svi zainteresirani mogu ih razgledati u velikom formatu u maloj dvorani Galerije Prica.

Slikovnica je osim na hrvatskom izdana i na engleskom jeziku, a besplatno se distribuira tijekom trajanja fašnika, pa su svoje izdanje danas dobili i svi okupljeni na promociji u samoborskoj knjižnici.

Projekt je podržala Turistička zajednica grada Samobora koja je izdavač slikovnice, jer ovo štivo je svojevrstan turistički vodič kroz Samobor. Direktorica TZ grada Samobora Martina Paladina pozdravila je mališane okupljene u knjižnici te ih pozvala da uživaju u svim programima tijekom 194. Samoborskog fašnika priređenima upravo za njih, a to su programi na Trgu fašničkih velikana, kao i razne radionice u maloj dvorani Galerije Prica, oba dana dolazećeg vikenda, od 10 do 17 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.