Od monografije do web-a

15. veljače 2020.
Komentari isključeni
359 Pregleda

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Odreda veze 40. pukovnije veze Glavnog stožera Hrvatske vojske održala je danas svoju prvu izvještajnu godišnju skupštinu u prostoru Centra za mlade Bunker. Nakon intoniranja himne minutom šutnje odana je počast poginulim pripadnicima postrojbe, Anđelko Tuleu i Tomislavu Vužiću Mohenskom koji su 2.prosinca 1991. na Papuku položili svoje živote na oltar domovine, kao i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i preminule pripadnike ratnih postrojbi.

Predsjednik udruge Marko Perčinić, brigadir u mirovini i prvi zapovjednik Odreda veze Glavnog stožera Hrvatske vojske, istaknuo je prioritete u radu udruge tijekom 2020. godine. To su, uz ostalo, rad povjerenstva za izradu monografije “Odred veze GSHV – 40. pukovnija veze GSHV u Domovinskom ratu”, uređenje Spomen kutaka kao dijela buduće zajedničke spomen sobe svih udruga iz Domovinskog rata, obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata, Dana postrojbe i Dana udruge, komemoracija poginulim braniteljima na Papuku 2. prosinca, obilježavanje ključnih vojnih akcija na oslobađanju Hrvatske u kojima su sudjelovali pripadnici Odreda veze, odavanje počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje 18. studenog, edukacija školske djece na temu “Sudjelovanje Odreda veze u Domovinskom ratu”, suradnja sa srodnim udrugama iz Domovinskog rata i lokalnom samoupravom Samobora i Svete Nedelje, pomoć članovima Udruge u potrebi, otvaranje službene web stranice Udruge i sportska druženja.

Gosti ove skupštine bili su izaslanik Ministra hrvatskih branitelja dr. Kornelije Brkić, izaslanik Ministra obrane, brigadir Daor Dabo, izaslanik samoborskog gradonačelnika Adolf Paar, brigadni generali u mirovini Rudi Stipčić i Blago Dujmović, predsjednik HVIDRE Samobora i Svete Nedelje Miljenko Komes i izaslanik predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Samobora i Svete Nedelje Damir Haberle.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.