Najnovije
Šatorovanje na Velikom Lovniku (7. kolovoza 2020. 13:09)
Samoborci bolji i od Vrapča (6. kolovoza 2020. 15:16)
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)

Nahranite se smijehom uz Ričet z domače kujhne

14. veljače 2020.
Komentari isključeni
802 Pregleda

Ričet z domače kujhne predstavljen je dan uoči početka 194. Samoborskog fašnika, u četvrtak, 13. veljače u prostorijama Samoborskog muzeja. Ova tiskovina prati fašnik od 2006. godine, u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i svojevrsna je posveta Josipu Kompareu koji je, istaknuo je urednik Ričeta Zoran Perović, bio jedan od onih aktera iz prošlosti našeg grada koji je Samoborskom fašniku dao poseban ton obilježen satiričnom crtom.
Ona se proteže i kroz 14. izdanje Ričeta u kojem su okupljena vrsna lokalna i okolna pera, ali i crtači koji su svojim karikaturama i ilustracijama upotpunili humoristično-satiričnu intonaciju lista.

Uz urednika izdanja Zorana Perovića, okupljene su pozdravili i predsjednik samoborskog Ogranka Gordan Črpić, fašnički župan, a dožupan Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te predsjednik vijeća Miran Šoić koji je ujedno otvorio prigodnu izložbu Ivice Jambrešića. Naime, Ivica Jambrešić već je više od 4 desetljeća uključen u fašničke pripreme kroz dekoratersku komponentu, a podjednako toliko dugo marljivo stvara ilustracije i karikature. Iz svog izbora od oko 600 karikatura Jambrešić je odabrao one za koje smatra da nude dobar presjek njegovog rada, ali i koje su prošle test aktualnosti, bez obzira što su neke od njih nastale u prošlom stoljeću. One su ponuđene na uvid svima koji će u vrijeme trajanja Samoborskog fašnika posjetiti Samoborski muzej.

Program predstavljanja Ričeta svojim su nastupom upotpunili Božidar Laušin, Zdravko Škrapec, Nada Bošković, Ivek Milčec, Zlata Bujan Kovačević i Vlasta Mažuranić koji su pročitali svoje uratke iz ovogodišnjeg izdanja koje će besplatno biti dostupno svim posjetiteljima Slobodne Fašničke Republike Samobor.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.