Na Velentinovo se zaljubite u Samoborski fašnik!

13. veljače 2020.
Komentari isključeni
581 Pregleda

Na pragu smo novog Samoborskog fašnika, 194. po redu. Sutra, 14. veljače, na Valentinovo, na trgu fašničkih velikana bit će proglašena Slobodna Fašnička Republika Samobor, a njezini vladari, Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal, od aktualnih će gradskih vladara preuzeti ključeve grada kojim će vladati do 25. veljače, ove godine pod sloganom: Od bedaka do superjunaka.

Trg fašničkih velikana poprimio je fašničko ruho, a ceremonija preuzimanja ključeva počinje u 19 sati, potom će na glavnoj fašničkoj pozornici svoje maske predstavit samoborski srednjoškolci, a na kraju će, oko 20 sati, fašničkom puku zapjevati Željko Bebek.

U danima predstojećeg vikenda, u prijepodnevnim događanjima sudjelovat će djeca, a u poslijepodnevnima odrasli. Dječji fašnik u subotu će od 11 sati obilježiti nastupi skupina djece iz vrtića, škola, zborova i klubova iz gradova diljem Hrvatske, a u nedjelju u 11 sati velika povorka 18 dječjih skupina iz 6 samoborskih vrtića. U subotu poslijepodne, od 18 sati, na Fašnik u Samobor stižu gosti iz više hrvatskih i slovenskih gradova i drugih manjih mjesta, dok će u nedjelju u 15.30 na fašničku scenu sa svojim alegorijskim kolima i scenskim nastupima stupiti predstavnici mjesnih odbora Domaslovec, Konšćica i Pavučnjak.

Koncert će u subotu u 17 sati održati Šajeta, a navečer u 20 sati Tomislav Bralić i klapa Intrade, dok će u nedjelju od 17 sati publiku zabavljati Slavonske lole.

Za maskirane posjetitelje Slobodne Fašničke Republike pripremljene su i bogate nagrade kroz predstavljanja na glavnoj pozornici ili ispunjavanjem Fašničke putovnice, odnosno Stripovnice. Tu su i brojni drugi popratni štandovski i ugostiteljski programi na više lokacija u gradskom središtu, igraonice, Urbana zona iza kina, luna park, dječje i kulinarske radionice i još puno toga.

Detaljan program fašnika potražite na službenoj web stranici Samoborskog fašnika i na društvenim mrežama.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.