Vatrogascima pune ruke posla zbog olujnog vjetra

12. veljače 2020.
Komentari isključeni
312 Pregleda

Jučer, 11. veljače vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora šest puta su morali intervenirati zbog olujnog vjetra, koji je zapuhao na širem području grada.

Uklanjali su stabla s prometnice u ulici Miljenka Novosela u Samoboru, u Prigorskoj ulici broj 6. u Kladju, na Anindolu gde se srušilo stablo bora dužine 10 metara preko ceste, zatim u ulici Pod lipom 10a u Samoboru gdje se stablo kestena visine 10 metara srušilo na prometnicu, a u Gradni su uklanjali stablo koje je palo na električne vodove.

Vatrogasci su uklanjali i limove na sljemenu krova koji je popustio pod udarom vjetra u ulici Ferde Livadića broj 26 u Samoboru, te sanirali mjesto intervencije nakon pada metalne konstrukcije na susjedne automobile u ulici Dobriše Cesarića 24 u Samoboru, jučer oko 14:30 sati.

Tom prilikom oštećena su i tri parkirana automobila.

Danas oko 10:30 sati vatrogasci su dobili dojavu o padu drveta na krov gospodarskog objekta u ulici Gornji kraj 34 u Samoboru.

Zbog visine krova i nepristupačnosti u pomoć vatrogascima poslana je auto-platforma poduzeća Gundić – Elektronic, pa je drvo uspješno uklonjeno s krova objekta.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.