“Samoborce na sunce!”

11. veljače 2020.
Komentari isključeni
323 Pregleda

Svečani prijem za učenike Povijesne skupine šestih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija i njihovu učiteljicu Sandru Sinković jučer je u Gradskoj vijećnici priredio samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. Prijem je bio dio njihovog projekta “Samoborce na sunce!”.

Cilj projekta je razvijati odgovorno ponašanje prema povijesnom naslijeđu, očuvati kulturnu baštinu našeg zavičaja i upoznati širu javnost s najstarijim novčićima sjeverozapadne Hrvatske, Samoborcima. Osnovna namjena projekta je razvijati socijalnu i građansku kompetenciju, potaknuti učenike na istraživanje, uočavanje i bilježenje, poboljšati sposobnost suradnje i rad u timu te razvijati kulturnu svijest.

Gradonačelnik je rado saslušao učenike koji su mu prezentirali svoj projekt, zahvalio im na njihovu trudu pri izradi projekta i ponudio punu podršku i pomoć u njegovoj realizaciji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.