Jakov i Dino bez europske medalje u Budimpešti

10. veljače 2020.
Komentari isključeni
653 Pregleda

Jakov Fember i Dino Šimunec, članovi Karate kluba Samobor, nisu uspjeli doći do medalje na jučer završenom 47. po redu prvenstve Europe za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti na kojemu je sudjelovao rekordan broj karateka, čak 1155 iz 52 europske države.

Jakov Fember je nastupio u kategoriji do 61 kg te je u drugom kolu, nakon što je u prvom bio slobodan, naišao na odličnog Ukrajinca Hotsuliaka koji ga je pobijedio rezultatom 3:0, ali i povukao u repasaž jer je ušao u finale, a kasnije i postao prvak Europe. U prvom kolu repasaža Jakov gubi od Čeha Krisala 2:0 čime je završio svoj nastup na europskom smotri najboljih karateka.

Velika očekivanja i nada za osvajanjem medalje bili su usmjereni prema Dini Šimuncu koji je nastupio u kategoriji do 68 kg. Dino je kroz provjerne turnire, a naročito na Grand Prixu Croatia, pokazao odličnu formu te se s razlogom očekivao dobar plasman u Budimpešti. Nažalost, to se nije dogodilo, no, ne može se zanemariti ni činjenica da Dino zbog viroze i zadobivene ozbiljne ozljede ligamanata koljena u polufinalu Grand Prixa nije mogao trenirati tjedan dana, a i posljednje treninge prije odlaska u Budimpeštu nije mogao odrađivati kvalitetno već s 50 posto inteziteta. Ozljeda se sanirala do nastupa u Budimpešti, ali posljedice su se ipak morale osjetiti pa se nije postigla očekivana i željena razina forme.

U prvom kolu Dino je nadvisio Bjelorusa Vasiukovicha uvjerljivim rezultatom 6:0, a u drugom kolu još gore je prošao Izraelac Abo Shan izgubivši od raspoloženog Samoborca rezultatom sa 7:0. I kada su ga mnogi vidjeli u borbi za medalju Dino gubi u trećem kolu od vrlo nezgodnog Makedonca Svinarskog 1:0. Bio je to neizvjestan meč u kojemu ne bi bilo nezasluženo da je pobijedio i Dino jer je imao akcije u kojima su mu suci trebali dosuditi bodove. Makedonac je u sljedećem meču nepažnjom neočekivano izgubio od predstavnika Poljske te je time nestala nada za samoborskog prvaka u mogućnost osvajanje medalje kroz repasaž.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.