Blaženikovi citati na Cerini

10. veljače 2020.
Komentari isključeni
769 Pregleda

U planinarskom domu Cerinski vir u Samoborskom gorju jučer je otvorena izložba citata blaženog Alojzija Stepinca. Izložbi je prethodila misa koju je predvodio don Marin Drago Kozić. Na euharistiji su se u najvećem broju okupili članovi Planinarskog društva sveti Rok iz Svete Nedelje te domaći članovi Hrvatskog planinarskog društva svetog Patrika.

Četrnaest citata blaženog Alojzija Stepinca izvezle su djevojke i žene Društva svetog Izidora Seljaka udruge Ekosspiritus tehnikom križića na platnu koje je uokvireno jednostavnim okvirima koje je izradio Vlado Kenda. Izložbu je otvorio Radovan Librić, vjeroučitelj i tom prigodom naglasio: “Iako citiramo blaženika koji je živio prije 60 godina, citati su danas snažni, često citirani, ugrađivani u propovijedi i druge tekstove našeg vremena jer nose poruku istine koja je aktualna u svako vrijeme. Ovu izložbu priredili smo na 60. obljetnicu smrti blaženika u želji da i nama budu nadahnuće za mnoge naše životne situacije.”

Za izložbu je otisnut letak na kojem se nalazi svih 14 citata blaženika uz katehetska pitanja, pa je i cijela izložba postala svojevrsna kateheza za sve one koji će u sljedećih mjesec dana posjetiti planinarski dom Cerinski vir.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.