Jubilarno i raspjevano

9. veljače 2020.
Komentari isključeni
1.112 Pregleda

Još jedan veliki glazbeni užitak Samoborcima su sinoć priuštili članovi Klape Poj okupivši na jubilarnoj, 10. klapskoj smotri u Samoboru, 8 renomiranih klapa. Tako su pred publikom u velikoj dvorani Hotela Lavica, uz domaćine, zapjevale muške klape Kolapjani iz Siska, Stine iz Zagreba i Vinčace iz Novog Vinodolskog, ženske klape Lađarice iz Siska, Obilanca iz Zagreba i Senjkine iz Senja te mješovita klapa Slavić iz Zagreba.

Ova klapska smotra nosi naziv “Tebe lepo ja pozdravlam” i uvijek ga s tom pjesmom među publikom i otvori klapa Poj. U nastavku večeri svaka je klapa otpjevala po dvije pjesme iz svog repertoara, većinom narodne napjeve u obradi Ljube Stipišića Delmate, Mojmira Čačije i Dinka Fia. Na kraju smotre klape su se sjedinile u pjesmi Jute san se zajubija.

Umjetnički ravnatelj najpoznatijeg festivala klapa u Hrvatskoj, onog omiškog, Mijo Stanić, čestitao je organizatorima na ovoj i svim prethodnim smotrama te pozvao sve sudionike da i ove godine dođu u Omiš. Program je pred punom dvoranom u kojoj je uime Grada Samobora bio pročelnik Juro Horvat, vodila Iva Barun.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.