Samoborski fašnik u slikovnici

4. veljače 2020.
Komentari isključeni
416 Pregleda

Priča o Samoborskom fašniku ove godine ispričana je i ovjekovječena u slikovnici “Maska traži lice” autorice Maje Jerčić i ilustratorice Dore Ajduković.

Slikovnica je tiskana na hrvatskom i na engleskom jeziku, a izdavač je Turistička zajednica grada Samobora.

Glavni lik u priči je Maska koja male čitatelje upoznaje sa Samoborom, njegovom poviješću, kulturnim i turističkim znamenitostima, manifestacijama, poslasticama i drugim zanimljivostima.

Slikovnica “Maska traži lice” bit će promovirana na konferenciji za medije tijekom koje će biti najavljen program 194. Samoborskog fašnika, u utorak 11. veljače u 12 sati, u maloj dvorani Galerije Prica. U tom istom prostoru slikovnica će javnosti biti prezentirana u subotu, 15. veljače, od 14:30 sati, kada će se moći besplatno preuzeti. Slikovnica će se dijeliti i tijekom radionica za djecu, a koje će se održavati u maloj dvorani Galerije Prica tijekom dva fašnička vikenda, 15 i 16. veljače te 22. i 23 veljače, od 10 do 17 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.