Poduzetnicima Zagrebačke županije krediti s kamatnom stopom već od 0,3 posto

4. veljače 2020.
Komentari isključeni
594 Pregleda

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima koji ulažu na njezinom području u visini jednog postotnog boda, i to za tri kreditna programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak s kojom je Županija danas sklopila Ugovor o poslovnoj suradnji. Ukupni kreditni potencijal Zagrebačke županije za kredite koje osigurava HBOR iznosi 30 milijuna kuna, a Županija će kamatu subvencionirati za cijelo vrijeme trajanja kredita.

Prihvatljivim korisnicima kredit može biti odobren izravno ili putem poslovnih banaka za financiranje ulaganja u osnovna sredstva te za financiranje obrtnih sredstava, uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a i to “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”, “Investicije privatnog sektora” i “Obrtna sredstva”.

“Zahvaljujući iznimnim poslovnim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija po nizu je gospodarskih pokazatelja u samom vrhu. Prema nedavno objavljenoj analizi FINE broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106 posto tj. s 30 tisuća na više od 60 tisuća, što nas svrstava na prvo mjesto u državi. To ujedno prikazuje jedan kontinuitet u poduzetništvu koji Zagrebačka županija svesrdno pomaže brojnim nepovratnim potporama i mjerama. Jedna od njih je i subvencija kamata na kredite kojom želimo dati novi vjetar u leđa našim postojećim poduzetnicima, kao i onima koji tek kreću u poduzetničke vode, posebice ženama i mladima”, izjavila je prigodom potpisivanja Ugovora zamjenica župana Nadica Žužak.

U ime HBOR-a ugovor je potpisala rukovoditeljica Direkcije za razvoj Danijela Maršić Peica koja je istaknula da HBOR aktivno sudjeluje u poticanju utemeljenja i razvoja poduzetništva, povećanju konkurentnosti i otvaranju novih radnih mjesta. “Investicijski krediti odobravaju se uz iznimno duge rokove otplate te kamatne stope koje su za veliki broj korisnika niže od 2 posto, a koje će dodatno biti snižene za 1 postotni bod zahvaljujući subvenciji Zagrebačke županije. Danas potpisani ugovor nastavak je naše suradnje sa Zagrebačkom županijom i poduzetnicima na ovom području za koju vjerujemo da će se uspješno nastaviti i u budućnosti”, naglasila je Maršić Peica.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.