Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Samoborski judaši u Splitu osvojili 6 medalja

3. veljače 2020.
Komentari isključeni
400 Pregleda

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u judu održanom u subotu, 1. veljače, u Splitu Judo klub Samobor osvojio je čak 6 medalja!

Ukupno je nastupilo 140 natjecatelja iz 30 klubova, a JK Samobor predstavljalo je 7 judoka koji su ostvarili slijedeće rezultate:

Matea Svečnjak u kategoriji do 48 kg., odradila je 3 borbe. U prvoj je, u klupskom ogledu, bila bolja od Tee Kušanić i pobjedila iponom. Zatim je u drugoj borbi izgubila polugom na ipon. U zadnjoj borbi pobjeđuje zahvatom držanja i završava natjecanje na odličnom 2.mjestu!

Tea Kušanić u kategoriji -48 kg, nakon dugo godina izbivanja zabilježila je poraz u prvom kolu protiv Matee Svečnjak, a zatim ostvarila pobjedu gušenjem u drugoj borbi. Na žalost u posljednjem kolu gubi borbu na ipon i na kraju se mora zadovoljiti odličnim 3.mjestom!

Tia Biondić u kategoriji -57kg upisuje pobjedu u prvom kolu iponom. U četvrtfinalu gubi borbu od Sikic i odlazi u repasaž. Na žalost nije uspjela slaviti, gubi borbu na kazne, i završava natjecanje na 7.mjestu.

Petra Pandža u kategoriji -57kg je u prvom kolu bila slobodna. Zatim u četvrtfinalu gubi od kasnije finalistice Bubic. U repasažu prvo baca krasan kouchi makikomi na ipon i osigurava borbu za broncu. Tamo maestralno baca prekrasan sumi gaeshi za ipon i osvaja odlično 3.mjesto!!!!

Dora Bortas u kategoriji -57 kg se dosta mučila i imala je dosta problema zbog ozljede stopala. U prvom kolu bila je slobodna. U četvrtfinalu pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale. Tamo gubi od iste protivnice koja je pobijedila Petru i odlazi u borbu za broncu. Pametno, taktički na kraju gušenjem pobjeđuje na ipon i završava natjecanje na odličnom 3.mjestu!

Sara Šančić u kategoriji -63 kg je u prvom kolu upisala poraz protiv favoritkinje kategorije Oberan na ipon. Ali onda sjajno u finalu repasaža pobjeđuje na ipon i odlazi u borbu za broncu. Tamo prvo pada na wazari, ali zatim odlično baca na 2 wazarija i osvaja odlično 3.mjesto!

Josip Šančić u kategoriji -90 kg u prvom je kolu upisao pobjedu iponom. Zatim u četvrtfinalu gušenjem pobjeđuje svog protivnika i ulazi u polufinale. Tamo u teškoj borbi uspijeva natjerati svog protivnika na 3 kazne ,pobjeđuje na ipon i ulazi u finale. U finalu protiv Straže ipak nije išlo, gubi borbu na ipon i osvaja sjajno 2.mjesto!

Seniorke su zasluženo druge u ukupnom poretku.

Sve čestitke natjecateljima i sjajnim trenerima Valeriju Makarunu i Josipu Šančiću na ostvarenim uspjesima u Splitu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.