Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

I “profectusovcima” 4 državne medalje u Splitu

3. veljače 2020.
Komentari isključeni
470 Pregleda

Trener Judo kluba Profectus Samobor, Matija Frlić, iznimno je zadovoljan sa srebrom i tri bronce sa seniorskog prvenstva Hrvatske održanog u subotu na splitskim Gripama. To je, naime, najveći broj seniorskih medalja od osnutka kluba, 2013. godine, a još više veseli činjenica da se samoborski natjecatelji mogu mjeriti s najboljima. U Splitu je nastupilo 138 natjecatelja iz 27 hrvatskih klubova, “profectusovci” su nastupili sa šest članova.

Prve su na tatami izišle Dora Hrkec i Tena Pšeničnjak. U kategoriji seniorki do 52 kilograma i konkurenciji 5 judašica, Dora, osim nekoliko bljeskova, nije uspjela prikazati formu s prošlotjednog kadetskog prvenstva države. Tena se u početku bolje snašla, ali je u posljednjoj borbi za srebro, iako je sve vodilo prema Teninoj pobjedi, jedna nepažnja bila dovoljna i protivnica iz Splita je slavila. Time je Tena Pšeničnjak osvojila brončanu medalju.

Sestre Vuković, Katarina Lucija i Helena, nastupile su u kategoriji preko 78 kilograma koja je ove godine brojila 8 natjecateljica, a čak ih je 5 bilo u igri za postolje. Sestrama Vuković je ždrijeb išao na ruku jer se nisu morale u početku boriti jedna s drugom. U polufinalu su naletjele na Maranić iz Zagreba i Šutalo iz Dubrovnika, predolimpijske kandidatkinje za Tokio, obje starije i daleko iskusnije od sestara Vuković, koje su im pružile sjajan otpor i namučile ih da dođzu do pobjede. Nakon tog poraza Katarina Lucija je rutinski pobijedila u borbi za broncu, dok je Helena svoju borbu začinila efektnim ipponom te i ona osvojila brončanu medalju.

U muškoj konkurenciji Dominik Jurković je najbrojnijoj kategoriji do 73 kilograma imao najteži put. Do polufinala je pobijedio u tri borbe, a u njima i srebrnog i brončanog s prošlogodišnjeg seniorskog prvenstva. U polufinalu Dominik gubi od kasnijeg prvaka iz Dubrovnika, kao i u borbi za broncu Dominik te na kraju ostaje na 5. mjestu.

Marcel Škalec u kategoriji preko 100 kilograma nije imao prvu borbu zbog ozljede protivnika, a u drugoj sigurno pobjeđuje protivnika iz Splita. U finalnoj borbi protiv Marka Kumrića, jednog od najboljih hrvatskih teškaša bilo je vidljivo da Marcelu nedostaje iskustvo, ali i da se protivnici teško nose kad Marcel krene agresivno. Na kraju, naslov seniorskog viceprvaka Hrvatske je veliki korak naprijed za Marcela i budi nadu da prva njegova europska seniorska sezona neće biti samo za stjecanje iskustva.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.