Samoborski učitelji profesori promovirani u mentore i savjetnike

1. veljače 2020.
Komentari isključeni
807 Pregleda

U prekrasnom zdanju Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu najbolji odgojitelji u predškolskim ustanovama, učitelji i nastavnici, stručni suradnici i odgajatelji u školama i učeničkim domovima, te glazbenim i plesnim školama iz cijele Hrvatske nagrađeni su promocijom u zvanje mentora i savjetnika.

Na svečanoj promociji, koju je 31. siječnja organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje nagrađeno je 367 odgojno-obrazovnih radnika koji se ističu svojim radom, zalaganjem i stručnošću.

Među njima su i samoborski profesori Goran Gorše, nastavnik udaraljki GŠ Ferdo Livadić promoviran u zvanje profesora savjetnika, Silvija Kalšan, nastavnik klavira i korepetiror GŠ Ferdo Livadić promovirana u zvanje profesora mentora, Mihael Paar, nastavnik klarineta GŠ Ferdo Livadić promoviran u profesora savjetnika, te Petra Vojvodić Mrvoš, nastavnik tambure GŠ Ferdo Livadić promovirana u profesora savjetnika.

Iz susjedne Svete Nedelje promovirani su Irena Stojanović, učiteljica njemačkog jezika OŠ Sveta Nedelja u zvanje učitelja mentora, Antonija Štefanič Agić, učiteljica njemačkog jezika OŠ Vladimira Deščaka u zvanje učitelja savjetnika, i Ivana Vukančić, učitelj njemačkog jezika OŠ Sveta Nedelja u zvanje učitelja mentora.

Izvrsnost u radu s učenicima i kolegama, ali i roditeljima, uspješnost u provođenju projekata i pripremi učenika za natjecanja, dijeljenje znanja i stalan profesionalni razvoj osigurali su ovim sjajnim učiteljima i profesorima status mentora i savjetnika. Odluku o napredovanju promoviranima su uručili dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Lidija Kralj, prof. i Momir Karin, prof., pomoćnici ministrice znanosti i obrazovanja.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.