Noć muzeja u Bunkeru obilježena izložbom Josipa Rončevića

1. veljače 2020.
Komentari isključeni
626 Pregleda

Noć muzeja u Centru za mlade – Bunkeru obilježena je otvorenjem izložbe mladog zadarskog umjetnika Josipa Rončevića “Ping-pong intonacije”. Njegove slike prikazuju elemente i segmente ove dvoranske igre u kojoj je naglasak stavljen na brzinu pokreta igrača i njegovu preciznost. Upravo te odlike, brzinu i preciznost, bilježi Josip Rončević u izloženoj seriji radova. Koristeći se ekspresivnim pristupom obrade slika, autor prikazuje napetosti igre, ključne i presudne trenutke.

Mladom umjetniku, studentu slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, ovo je uz nekoliko grupnih, druga samostalna izložba. Zahvalio je Centru za mlade koji mu je pružio priliku da predstavi svoj rad te je sve pozvao da dođu razgledati izložbu.

Izložbu je otvorio predsjednik samoborskog Gradskog vijeća, Miran Šoić rekavši kako mu je drago što Centar za mlade mladim umjetnicima pruža priliku da se predstave javnosti.

Izložba Josipa Rončevića u Centru za mlade ostaje otvorena do 22. ožujka.

Uz izložbu, Bunker je tijekom Noći muzeja priredio i zabavu uz VR.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.