Matej Ašanin – novi sportski junak Samobora

30. siječnja 2020.
Komentari isključeni
4.402 Pregleda

Gradski čelnici Samobora, gradonačelnik Krešo Beljak, njegov zamjenik Željko Stanec i resorni pročelnik Juro Horvat primili su u podne u gradskoj vijećnici srebrnog hrvatskog rukometnog reprezentativca s netom okončanog Europskog prvenstva, našeg sugrađanina Mateja Ašanina. Čestitali su mu na osvojenoj medalji u Stockholmu, čestitke su uputili i svim njegovim suigračima u reprezentaciji, stručnom stožeru i Hrvatskom rukometnom savezu te poželjeli susret na novom sličnom prijemu nakon olimpijskih igara u Tokiju ove godine s nadom da će hrvatska izabrana vrsta uspješno u travnju proći kvalifikacijski turnir u Francuskoj.

Krešo Beljak je naglasio kako vjeruje da slične želje imaju i svi Samoborci jer je Matej ovim rezultatom osvjetlao i obraz grada čiji su građani ponosni što imaju takvog sugrađanina, europskog viceprvaka. -Siguran sam da je ta tvoja medalja tek prva u nizu, pa ti uime gradske uprave želim još punu uspjeha, sportske sreće i dobroga zdravlja – rekao je Beljak.

Juro Horvat je istaknuo kako je Matej mlad rukometni vratar pred kojim je sigurno još 10 godina igračke karijere u jednom od naših najtrofejnijih i najrazvijenijih momčadskih sportova.

Matej Ašanin, koji je svoje prve rukometne korake napravio u Rudaru iz Ruda, zahvalio je na prijemu i čestitkama te ukratko prenio dojmove koji su se slegli ovih nekoliko dana nakon Eura. Rekao je kako je nakon toliko drame i brojnih emocija proživljenih na turniru lijepo napraviti rezultat kojim se ponosi cijela Hrvatska, vratiti se među svoje i vjerovati kako je ovo tek početak stvaranja novih rezultata.

Gradonačelnik Beljak potom je Mateju Ašaninu uručio kristalnu rukometnu loptu, dogradonačelnik Stanec gradsku plaketu, a pročelnik Horvat slavljeničku tortu.

Druženje u Vijećnici nastavljeno je u neformalnom tonu.

Razgovor s Matejom Ašaninom poslušajte dolazećeg utorka, 4. veljače od 18 sati u emisiji Športofon.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.