Sportski spektar aktualnosti

29. siječnja 2020.
Komentari isključeni
446 Pregleda

Sportske aktualnosti, vijesti i zanimljivosti u ovom Športofonu započeli smo najavom prijema za srebrnog viceprvaka Europe, vratara hrvatske rukometne reprezentacije, Samoborca Mateja Ašanina, koji za njega pripremaju gradski čelnici.

Nastavili smo u rukometnom tonu osvrnuvši se nastup naše reprezentacije u drugom dijelu Europskog prvenstva u Stockholmu, a tijekom emisije najavili smo i kvalifikacije “kauboja” za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Uslijedio je još jedan osvrt, ovaj put na sudjelovanje hrvatskih karate reprezentativaca na turniru Svjetske lige u Parizu gdje je nastupala i samoborska karatašica Ana Lenard.

Od drugih aktualnosti, u Športofonu smo govorili o rezultatima samoborskih judašica i judaša na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadete, nastavku sezone za košarkaše u Prvoj ligi, dodjeli priznanja automobilistima Auto karting kluba Sveta Nedelja za rezultate u prethodnoj godini i nastupu mladih rukometaša Rudara iz Ruda na jakom međunarodnom turniru u Rijeci.

Emisiju smo završili najavom sportskih aktivnosti na 194. Samoborskom fašniku, Srakotoura, Srakotrka i Fašničke lige prvaka te malonogometnog turnira u Bregani za prosvjetne radnike i njihove prateće školske službe.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.