Samoborska cesta – komunalni prioritet Rakovog Potoka u 2020. godini

28. siječnja 2020.
Komentari isključeni
649 Pregleda

Radovi na Samoborskoj cesti u Rakovom Potoku, jednom od najvećih samoborskih naselja, počet će u travnju i trajati do listopada – rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec nakon sinoćnjeg dvosatnog zbora građana u tamošnjem društvenom domu na kojem se okupilo oko 130 mještana, ponajviše mladih ljudi. Stanec je napomenuo da se sve to veže i na ulice koje se spajaju na tu prometnicu, u prvom redu Bregančev i Jurinčev put, a potom i Dolinčev, Horvatinčićev, Jaklenčev, Ladovićev put i druge manje ulice poput ovih. S njih se na Samoborsku cestu slijevaju oborinske vode, pa u prvom redu na Samoborskoj treba riješiti to pitanje, a tek onda izgraditi nogostup kako bi pješački promet, najviše djece koja tuda idu u vrtić i školu, bio sigurniji.

-Najprije je bilo dogovoreno da se prvo riješi problem od mosta Lomnice do Jurinčevog puta – rekao je Stanec – a u kasnijoj raspravi na zboru građana zaključeno je da se oborinska odvodnja u ovoj godini produži i dalje koliko će to maksimalno biti moguće. Uz to riješit će se i Jurinlčev put s oborinskom odvodnjom. U sve to skupa u ovoj će godini minimalno biti uloženo između 2 i pol do 3 milijuna kuna. Zbog radova veće vrijednosti Grad će za to raspisati natječaj preko Odvodnje Samobor.

Drugo pitanje zbog kojeg je u Rakovom Potoku iskazano nezadovoljstvo, odnosilo se na rekonstrukciju, odnosno izgradnju nogometnog igrališta. -Projekt za to postoji – rekao je još Željko Stanec – i nema govora o tome da se od toga odustaje, ali u ovoj godini tražit će se za tu investiciju dodatni mogući izvori iz Županije, države, Hrvatskog nogometnog saveza i europskih fondova. No, za ovu je godinu komunalni prioritet u Rakovom Potoku Samoborska cesta – zaključio je Stanec.

Uz zamjenika gradonačelnika na zboru građana bili su i pročelnik za komunalne djelatnosti Zvonko Župančić i voditelj gradske referade za mjesnu samoupravu Petar Grgečić, tehnički direktor Komunalca Miljenko Beljak te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Rakov Potok Branimir Šiljak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.