Noć muzeja u Samoboru

28. siječnja 2020.
Komentari isključeni
1.112 Pregleda

Posljednjeg dana siječnja održat će se 15. Noć muzeja, a toj se manifestaciji redovito pridružuju i Samoborski muzej, Galerija Prica i Pučko otvoreno učilište Samobor.

SAMOBORSKI MUZEJ

Samoborski muzej u Noći muzeja, 31. siječnja, otvara vrata u 18 sati dvjema edukativnim radionicama naziva “Legenda o Hajdima” u trajanju od po 45 minuta, namijenjenima djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Voditelji radionica su Vanda Bartulica, Snježana Graberski i Goran Šobota. Radi ograničenog broja mjesta zainteresirani se trebaju najaviti na broj telefona 3361-014.

U 20 sati održat će se prezentacija publikacije “Legende Samobora i samoborskog kraja” autora MilanaŽegarca s ilustracijama akademske umjetnice Maje Cipek, čija izložba će biti postavljena u prizemlju Muzeja.

GALERIJA PRICA

U Noći muzeja vrata posjetiteljima u 18 sati otvorit će i Mala dvorana Galerije Prica gdje će se moći razgledati vrijedna, ali manje znana zbirka starih razglednica i čestitaka Samoborca Josipa Horvata naziva “Razgovori iz prošlosti”.

Izložba će se u Noći muzeja moći razgledati do ponoći, a ostale dane sve do 12. veljače. Noć muzeja u maloj dvorani Galerije Prica svirkom će od 21 do 22 sata upotpuniti Ivan Mardešić.

U Galeriji Prica od 18 do 21 sat održat će se likovne radionice za djecu: predškolski i školski uzrast – Opatijski kišobrani, voditeljica Maja Halambek, za školski uzrast –Samobor na starim razglednicama, voditeljica Nevenka Miklenić.

Od 18 sati pa sve do ponoći posjetitelji će moći razgledati i stalni postav Galerije Prica uz stručno vodstvo.

CENTAR ZA MLADE – BUNKER

Program u Centru za mlade Bunker počinje u 19 sati otvorenjem izložbe mladog zadarskog umjetnika Josipa Rončevića “Ping-pong intonacija”.

Zabavni program za mlade – VR event u Chill out roomu Bunkera trajat će od
19 do 23 sata .

SAMOBORSKO KINO

I Samoborsko kino sudjeluje u Noći muzeja. Od 17 sati na programu je animirani film Leo da Vinci: Misija Mona Lisa, nakon kojeg u 19 sati slijedi biografski film Gauguin: Put na Tahiti.

Svi programi su besplatni.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.