Pregršt zabave za male mašakre

27. siječnja 2020.
Komentari isključeni
773 Pregleda

I ove godine tijekom 194. Samoborskog fašnika, od 14. do 25. veljače, pregršt razloga za veselje i zabavu imat će djeca. Male će maškare ponovno pokazati da dječja mašta može svašta, jer u fašničkim spelancijama sudjeluje oko 2 500 maskiranih mališana iz samoborskih dječjih vrtića i škola, kojima će u goste i ove godine doći brojne skupine iz Zagreba, Karlovca, Dugog Sela, Bistre, Velike Gorice, Viškova te drugih općina i gradova Hrvatske.

Prve fašničke subote 15. veljače, na glavnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava tj. Trgu fašničkih velikana, od 11 sati, za zabavu i veselje uz puno plesa i pjesme pobrinut će se gostujuće skupine, dok će program u nedjelju 16. veljače, otvoriti Dječji zbor Smješak, a potom će od 11 sati Slobodnom fašničkom republikom prodefilirati povorke mališana iz samoborskih dječjih vrtića, ukupno 18 maskiranih grupa, dok će se od 13 sati održati Utrka niskopodnih vozila: SRAKOTOUR.

Drugi fašnički vikend, 22. i 23. veljače, također će biti u znaku dječjeg fašnika. U subotu, 22. veljače održat će se od 11 sati Srakotrk – popularno fašničko natjecanje za djecu u orijentacijskom trčanju, a na glavnoj fašničkoj pozornici tog prijepodneva predstavit će se gostujuće maskirane skupine.

U nedjelju, 23. veljače, predstavit će se brojne maskirane grupe, njih oko 30, iz svih pet samoborskih osnovnih škola. Prva povorka na Trg fašničkih velikana dolazi već u 11 sati, a prije toga nastupit će Dječji zbor Pikići.

Osim na glavnoj fašničkoj pozornici, zabava za djecu odvijat će se i na Trgu Matice hrvatske tj. Trgu srakinih mališana. U Maloj dvorani Galerije Prica tijekom subote i nedjelje, oba fašnička vikenda, djeca će od 10 do 17 sati, moći uživati u raznim radionicama i predstavama te zabavi uz ekipu iz zagrebačkog Zoološkog vrta, dok će Livada iza kina postati Art ledina s breakdance plesačima i grafiterima. Odmah uz Trg Matice hrvatske smješten će biti i veliki luna park.

I ove će se godine birati najbolje obiteljske maske i to oba fašnička vikenda, svake subote i nedjelje, od 13:30 sati na glavnoj fašničkoj pozornici.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.